De nieuwsbrief komt wat later deze maand. Daarom via deze blog nu toch alvast de energie van augustus.

 

WAT GEEFT JOU VLEUGELS?
Na een mogelijk wat zwaarder aanvoelende maand juli, zal de energie in augustus wat verfijnder, maar daarmee niet minder diepgaand zijn. Door een verdergaande verhoging van de energiefrequentie worden nieuwe (spirituele) lagen aangeboord, die je in contact brengen met “vergeten” lagen in jezelf. Het zijn lagen waar je onbewust lange tijd omheen heen gelopen bent, omdat je dacht dat de ontmoeting hiermee heel naar, vervelend en moeilijk zou zijn. Het blijkt echter enorm mee te vallen, wie of wat je dan tegenkomt. Uiteindelijk zal het bijdragen in het je vrij kunnen bewegen. Je gaat je vleugels uitslaan, al is het in het begin nog wel voorzichtig.

Je hoeft daarbij niet bang te zijn om te vallen of neer te storten. Er is namelijk veel geestelijke begeleiding aanwezig die nauwlettend en liefdevol in de gaten houdt dat je ook daadwerkelijk een opstijgende en vooruitgaande beweging maakt. De kunst is vooral om de controle los te laten en je hieraan over te geven.

Het kan zijn dat je je in aanvang bewust wordt van een tweedeling in jezelf. Het is daarbij niet de bedoeling om een van de delen te blijven negeren zodat je je hooguit bij benadering heel kan voelen. Dat is een oude, maar wel begrijpelijke strategie. Lange tijd hebben we namelijk moeten leven met de fantoompijn dat onze vleugels ons afgenomen zijn. Waarbij de mogelijkheid van vliegen zelfs tijdelijk uit ons DNA geschreven is en zich hooguit nog aandiende als herinnering of een zeurend, onvervuld verlangen. In deze tijd gaat het om het herstellen van de verbinding tussen de twee innerlijke, afgescheiden delen, zodat er weer een echte eenheid gesmeed kan worden. Dit zal je vleugels geven en een herstel van een gevoel dat lange tijd afwezig is geweest. De engel in jou mag weer ontwaken. Een proces dat spannend en ook opwindend is, waarbij je ontdekt dat vliegen net zoiets is als fietsen; je verleert het niet.

Als jij je vleugels uitslaat en je los maakt van oude dogma’s en beperkingen, dan kom je ook andere engelen tegen. Je eigen vlucht is op zich een prettige ervaring, maar samen vliegen geeft nog een extra dimensie. Het gaat over het verkennen van zowel hoogte als diepte en over het voorbij gaan aan dualiteit en komen in eenheid. Een waarschuwing is wellicht op zijn plek. Laat je niet verleiden om “aan de grond te blijven” door diegene die zeggen dat deze manier van vliegen onmogelijk is. Deze keer ben jij de voorganger en niet de volger.

In de energie van deze maand zit ook de wijze uil ingesloten, die stilzwijgend het mysterie van de magie blootlegt. Enerzijds houdt uil alles scherp in de gaten; overdag en vooral ook in de nacht. Anderzijds geeft hij oude wijsheid door, waarvan het echt de moeite waard is om hier je voordeel mee te doen. Laat deze zonder aarzeling ten volle door je heen stromen. Laat je verrassen door datgene wat er dan in je aangeraakt wordt en tot expressie mag komen. Vertrouw erop dat je op het juiste spoor zit; ook al heb je nog geen idee. Er is een bewust of onbewust doel, houd dat voor ogen. Jouw kracht, moed en doorzettingsvermogen zullen je uiteindelijk vleugels geven en dat terwijl je in een pure verbinding staat met jouw bron. Een maand augustus toegewenst waarin je na een lange vlucht weer veilig Thuis mag landen!