nienke Nienke Binkhorst (1966)
“voeding is de rode draad in mijn leven”

Ik ben geboren in 1966 in Nijmegen. Voeding is de rode draad in mijn leven. Dat begon al op jonge leeftijd toen ik graag kookte voor mensen en minstens zo gezellig vond om samen de maaltijd te nuttigen onder het voeren van een goed gesprek. Na de middelbare school ging ik naar de opleiding Levensmiddelentechnologie aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch, gevolgd door een carrière in de levensmiddelenindustrie, waar ik met veel plezier diverse functies heb bekleed.

In 1998 gooide ik het Roer Om, toen vroeg de geestelijke voeding meer aandacht. Ik volgde verschillende opleidingen, waaronder een coach- en mediationopleiding bij de School voor Coaching, leerde readen bij Margriet van Bentem en ontwikkelde mijn vaardigheden om organisatieopstellingen en familieopstellingen te begeleiden bij het Bert Hellinger Instituut. De lichaamsgerichte coaching maakte ik mij eigen bij het Atma Instituut en werd tot ademcoach opgeleid bij de Transformational Breath Foundation.

In 2001 ben ik voor mezelf begonnen en richtte Coach-Inn op. Daarmee maakte ik de cirkel rond en vonden fysieke, emotionele, mentale en spirituele voeding een geïntegreerde plek. Door mijn technische, dienstverlenende en therapeutische opleidingen en beroepen is mijn aanpak analytisch, betrokken, integer, praktisch, zorgvuldig, creatief, down-to-earth en toch ook spiritueel.

Mijn sterrenbeeld “Maagd” maakt dat ik van nature uit ben op structuur, orde en eenvoud. Vanuit mijn karakter zie en voel ik de behoeften en soms worstelingen die mensen hebben. Ik vind het prettig om in dergelijke processen op een liefdevolle manier ondersteuning te bieden. Het is voor mij een ware uitdaging om in de chaos die mensen, producten en processen kunnen creëren, te ontdekken hoe het “systeem” werkt. Om van daaruit mensen en organisaties op de juiste lagen aan te raken zodat de verkregen inzichten gebruikt kunnen worden voor persoonlijke en zakelijke groei. Hoe complexer de situatie, des te groter mijn kick.

In de onderstaande filmpjes geef ik antwoord op vijf vragen die voor een kennismaking aan mij gesteld zijn.

Hoe ben je tot dit werk gekomen?

Met welke vragen kunnen mensen bij jou terecht?

Wat drijft jou werkelijk in het leven?

Hoe lang bestaat Coach-Inn?

Waar kom je vandaan?