Bij veel lichamelijke en psychische aandoeningen is een medisch traject noodzakelijk. Het daarnaast inzetten van systemisch werk kan extra ondersteuning bieden bij het acceptatie- en/of healingproces.
Zo kan een opstelling inzicht geven in de oorsprong van een aandoening om van daaruit een hernieuwde balans te vinden. Of geeft richting om de aandoening in het dagelijkse leven een plek te geven en beter om te kunnen gaan met de bijbehorende ongemakken. Alleen al door in een opstelling de ziekte, het zieke lichaamsdeel of orgaan een stem te geven, komt veel wezenlijke informatie vrij. Het systemisch werk draagt op die manier bij aan het aanspreken van het zelfhelende vermogen.  In deze specialisatieworkshop maakt de deelnemer kennis met de theorie en vaardigheden die nodig zijn om dergelijke (familie)opstellingen te begeleiden. Daarnaast is het mogelijk om eigen casuistiek in te brengen.

Aan de orde komen:
– systemische werkvormen en systemische formats bruikbaar om te werken met fysieke en psychische aandoeningen
– het herkennen van symptomen en dynamieken
– het plegen van de juiste interventies
– de grondbeginselen van (helend) energiewerk in opstellingen
– systemische ethiek

Doelgroep
Deze specialisatieworkshop is bedoeld voor mensen die een basisopleiding familie- en/of organisatieopstellingen hebben gevolgd en hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden m.b.t. het begeleiden van opstellingen waarin psychische en/of lichamelijke aandoeningen centraal staan en/of de deelnemer wil een vraag inbrengen die past in deze context. Deze workshop is ook geschikt voor mensen die eerder de tweedaagse workshop over dit onderwerp gevolgd hebben en behoefte hebben om hun kennis op te frissen en/of hun vaardigheden willen trainen.

Begeleiding: De begeleiding is in handen van Nienke Binkhorst

Aantal deelnemers: aan de workshop ondersteunende opstellingen bij fysieke en psychische aandoeningen kunnen maximaal 16 mensen deelnemen

Trainingsdatum: voor deze training zijn nog geen data gepland. Heb je interesse? Laat het weten!

Trainingstijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: De kosten bedragen € 195 incl. BTW voor particulieren en € 195 excl. BTW voor diegene die BTW-plichtig zijn.

Locatie: De workshop wordt gegeven in het Bolwerk Woestijgerweg 172 in Amersfoort.

Lunch: Tussen de middag zal er een lunch verzorgd worden.

Inschrijven: via het inschrijfformulier. Na ontvangst, wordt een bevestiging en factuur toegestuurd.