Goedemórgen Mevrouw van het Licht. Ja, de klemtoon leg ik niet voor niets daar waar hij staat. Ik ben namelijk nog steeds aan het bijkomen van een college dat ik donderdag jl. van u kreeg. Zonder enige vorm van voorbereiding gaf u mij een doorkijkje voorbij mijn aardse bestaan in de grootse wereld van het zielenbewustzijn. Het voelde als Hogeschoolwerk voor gevorderden, terwijl ik pas net aan uw opleiding begonnen ben. Maar goed, ik ga er vanuit dat u met uw ervaring weet wat u doet. En dat u vond dat ik eraan toe was om mij een beeld te laten zien waarin het zichtbare én onzichtbare van het dagelijkse leven, in een oogopslag met elkaar verenigd werd.
 
Uw keuze bezorgde mij in elk geval een regen aan kwartjes. Dank u wel daarvoor. Ik kreeg inzicht in mijn Zijn in het grote geheel en over de vele rollen en hoedanigheden die er (geweest) zijn tussen mij en de mensen in mijn omgeving. Wat een wirwar aan lijntjes lopen er dan als het verleden, het heden, de toekomst en ja zelfs de tijdloosheid samenvloeien in een plaatje. Het is voor mij dan nu ook geen wonder meer dat er heden ten dage zoveel (systeem)verwarringen in alle vormen van relaties te bespeuren zijn.
 
Uw les gaf mij in elk geval antwoorden op vele vragen waar ik al sinds mijn jeugd mee loop. En dat ging niet over het aanreiken van cognitieve oplossingen of begrijpen, maar over een diep weten van binnen, zonder dat daar woorden en verklaringen voor nodig zijn. Op dat level lijkt gelijk krijgen ook ineens niet meer relevant. Het gaat over iets voorbij de dualiteit in een eenheidsgedachte. Iets wat alleen van mij is en daarmee dus ook voorbij een ander gaat.
 
Ineens kon ik met meer begrip en mededogen kijken naar dingen die ik in eerdere tijden gedaan of gezegd heb. Ik voel en voelde me regelmatig best wel een beetje dom of onzeker. Soms bekroop mij zelfs het gevoel alsof ik niet van deze wereld was. Met het perspectief dat ik van u kreeg, kwam er een soort tegenhanger, waardoor ik me realiseer dat mijn observaties ook echt wel een “waarheid” zijn. Datgene wat je kan waarnemen, de grote van jouw scoop, blijkt afhankelijk van de manier waarop je jouw 3e oog focust. Vanuit dat gegeven lijkt elke vorm van twist hierover energieverspilling te zijn, ongeacht of deze met jezelf of een ander is. Je mag handelen naar jouw eigen observatie van dat moment, ook al wordt het door een ander ontkend. Maar het is wel belangrijk om open te blijven staan voor bewustzijnsverruiming, want dat wat vandaag een waarheid is, kan morgen achterhaald zijn. Deze nieuwe kijk gaf mij een enorme dosis zelfvertrouwen en kracht. Hoe fijn is dat?
 
Het is alsof ik ineens een puzzel af heb, die uit ontelbaar veel stukjes bestond. En wat is het eindresultaat? Ja, eigenlijk was het wel een beetje een verrassing: een zelfportret van iemand die na een lange, intense en soms ook zware reis thuisgekomen is.
 
Sinds dat moment surf ik op een prettige creatieve golf, die het mogelijk heeft gemaakt om met veel plezier bergen werk te verzetten zonder moe te worden. Het voelt alsof u mij aan het klaarstomen bent voor mijn 53ste levensjaar dat morgen zijn aanvang kent. Als ik mijn jaarhoroscoop mag geloven, die ik vrijdag mocht ontvangen (waarvoor veel dank!), dan wordt het een bijzonder jaar vol vernieuwing, waarin ik mag gaan doen waar ik voor gekomen ben. Vele vormen van communicatie staan daarin centraal, waarin op een maagdelijke manier een verbinding gemaakt wordt tussen het aardse en het spirituele. Een vooruitzicht dat me aanspreekt en uitdagend lijkt. Prettig dat dit proces nog een extra boost krijgt van de Nieuwe Maan vandaag om 20.02 uur. Ook daarin zit alweer synchroniciteit; deze notatie van getallen heeft al vaker een rol gespeeld op belangrijke momenten in mijn leven. Ben benieuwd wat het me deze keer brengen zal.
 
Om de nieuwe maancyclus en mijn Nieuwjaar kracht bij te zetten woonde ik gisteravond een grote (sjamanistische) drumcirkel bij. Het werkt enorm energiegevend om met een grote groep mensen op zo’n intuïtieve manier muziek te maken. Ook U was van de partij. U liet mij zien en merken dat u verheugd was over mijn aanwezigheid bij dit ritueel. In de laatste ronde  opende u voor mij energetische poorten die toegang boden tot oude kennisarchieven over deze vorm van healing en transformatie. Ineens kon en durfde ik mijn (helende) stem te gebruiken; wat een (zelf)bevrijding betekende dat. Daar wil ik het komende jaar zeker meer mee gaan doen. Vannacht in mijn dromen kreeg dat al enigszins vorm. Een mooie begin om aan vast te houden en verder uit te rollen als de tijd daar rijp voor is.
 
In de afgelopen dagen, las ik op meerdere plekken iets over de invloed van de planeet Neptunus in deze tijd. Als de zweverigheid niet gegrond wordt, dan zou je zomaar uit de bocht kunnen vliegen. Een goede balans tussen het aardse en het spirituele is dan ook het advies. Gezien mijn gemoedstoestand van dit moment onderken ik de risico’s in deze. Helaas heb ik gister al hardgelopen. In het kader van overtraind raken, lijkt me dat dan niet handig om te doen. Daarom heb ik eten koken voor een familiedinertje en mijn tuin winterklaar maken bedacht als dagprogramma. Lekker wroeten in de aarde en down to earth bezig zijn.
 
Dank u wel Mevrouw van het Licht voor al deze nieuwe input. Het maakt mij blij. Ik kijk nu al uit naar een volgende keer. Daarin heb ik overigens wel een verzoek. Is het mogelijk om de lesuren vooral overdag in te plannen? De afgelopen week kwam u meerdere keren tussen twaalf en zeven in nacht aan mij voorbij. Het zal vast nodig zijn geweest, daar ben ik van overtuigd. Een dergelijk lesrooster houd ik echter wel even vol, maar ik functioneer mijns inziens beter bij het volgen van dagonderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *