Goedemorgen Mevrouw van het Licht, wat fijn dat u mij vanochtend kwam bezoeken toen ik zat de mijmeren langs de waterkant. Ik kon uw hulp goed gebruiken, want ik was wat wiebelig. Ik zat bij te komen van de nacht waarin verschillende dromen aan mij voorbij kwamen. Wat mij overigens vaker gebeurd de laatste tijd. Zou de energie van de maansverduistering en volle, bloedmaan van aankomende maandag al zijn werk aan het doen zijn? Soms zijn de nachtelijke avonturen zo pittig dat het me echt tijd kost om na het ontwaken weer in mijn lijf te zakken, waarbij ik me meerdere uren kan afvragen wat is nu droom en wat is nu werkelijkheid…

Zo ging er deze ochtend ook een wat unheimisch en onwerkelijk gevoel door mijn lijf. Het lijkt op iets dat ik tot nu toe zou benoemen als angst en bang. Al heb ik geen idee waar het echt over gaat en mee te maken heeft. Ergens voelt het namelijk ook anders of groter dan dat. Op die momenten helpt het om naar mijn eigen stem te luisteren in het maken van chakratonen. UU, OE, OO, AA, EE, IE, NG klinkt er dan door het bos. En als het even mee zit, dan resoneren er een paar vogels of kikkers op deze geluiden. Een leuk koortje zo in de vroegte, waar toevallige voorbijgangers al meerdere keren opmerkingen over gemaakt hebben. Eerlijk gezegd, maakt mij dat niet zoveel uit. Ze mogen vinden wat ze vinden. Dit ritueel brengt mij namelijk weer in het hier-en-nu en zorgt weer voor een veilig voelende gemoedstoestand. En dat is fijn. Zo geschiedde ook deze morgen.

Na het gezang nam ik nog even de tijd om te mediteren en te luisteren of er nog iets of iemand een boodschap voor mij had. En toen, Mevrouw van het Licht, nam u het woord. U vroeg mij om na te gaan of ik die gevoelens van deze ochtend wellicht al langer ken. Uh, ja die zijn het laatste jaar al vaker voorbij gekomen. En toen vervolgde u uw les met de vraag of het bij me opgekomen was dat deze heel gewoon en passend zouden kunnen zijn en zelfs horen bij de verhoging van de (aardse) energiefrequenties en de daardoor veranderende energiematrix waarmee wij in verbinding staan. Iets wat kenmerkend is voor deze tijd. Voor mij een interessant perspectief om verder te onderzoeken. Gelukkig gaf u mij ook nog een gebruiksaanwijzing mee hoe ik hier anders mee om zou kunnen gaan. Het gaat niet om het temmen of managen van deze ogenschijnlijk onprettige gevoelens. Daarmee creëer je je eigen beperkingen die remmend werken op de gewenste groei. Het gaat om los laten van de controle en je open te stellen voor een welkome en liefdevolle kennismaking. Stop om te proberen om de nieuwe, subtielere energieën en verbindingen in oude, beperkte (aardse) mallen of vormen te proppen; zij en jij komen dan niet tot hun recht en dat maakt het angstig en plat. Alsof jij en daarmee ook jouw omgeving dan geperst worden in een te klein jasje. Rek het bewustzijn op, geef jezelf en anderen de ruimte en laat alle gevoelens er zijn. Dan is datgene wat je ervaart niet meer vreemd en worden de bijkomende gedachtes en sensaties vanzelf gewoon en besef je dat het zelfs passend is om deze positief in plaats van negatief te labelen. Deze veranderde zienswijze en intenties maken dat alles anders zal zijn. In een flits klikte er van alles in mijn lijf waarbij er direct al een ontspanning en andere kracht voelbaar was. En ook al kon ik de grootsheid nog niet ten volle toelaten, het werd me diep-down wel duidelijk wat van dit alles op de langere termijn de bedoeling is.

Toen ik na deze toch wel bijzondere ervaring mijn weg wilde vervolgen, kruiste voor de tweede keer deze week een Eekhoorn mijn pad. Ontmoetingen die mij altijd zacht(er) maken; voor mij een spiegeling met verfijning en lichtvoetigheid. Daarnaast heeft Eekhoorn ook nog andere krachten… Ik citeer in verkorte vorm: “Eekhoorn symboliseert dan ook de wendingen en de draaiingen die een mens in zijn natuur voortdurend te maken heeft. Er wordt tot zich genomen, er wordt verwijderd. Het leven zelf vraagt een evenwicht in deze beweging. Eekhoorn houdt hierin een soort van ritmische rusttoestand gaande ook als hij in actie is. Rem hem niet af. Die heerlijke dynamiek. Laat hem intuïtief zijn sprongen maken! Actie… van tak naar tak enerzijds en innerlijke rust anderzijds kunnen perfect samengaan”.

Wat ingenieus toch weer van het universum dat ik juist vandaag in dit proces herinnerd werd om de energie van Eekhoorn tot mij te nemen. Die ik dan vervolgens ook heel bewust en met dankbaarheid ingeademd heb.

Dank u wel Mevrouw van het Licht, Eekhoorn en iedereen die ik in mijn onwetendheid vergeten ben voor deze wijze lessen. Wat kan er door aanwezig en ontvankelijk te zijn toch veel veranderen in een split second. Ik laat me graag verrassen de komende tijd wat deze als een herprogrammering voelende ervaring me allemaal nog meer brengen gaat.